Главная » 2016 » Январь » 24 » Школьная олимпиада по английскому языку 6 класс
10:03
Школьная олимпиада по английскому языку 6 класс
I. Прочитайте текст, ответьте на вопросы после текста и обведите номер правильного ответа.

Do you know that the word “school” is derived from the Greek word “scole” – leisure, rest. Nowdays it means the place of a main work for pupils. It started in Ancient Greece, where in the I century B.C. they started to build benches for rest , on which people could sit and speak. Then speakers chose these benches , later regular listeners appeared , so benches for leisure and relaxation became a place of discussions. When such meetings of “teachers” and “pupils” become regular , there was a necessity of creation of special buildings for education. Thanks to the traditions , they called these buildings “schools”.

Is derived - произошло

Greek - Греческий

Ancient Greece – Древняя Греция

I century B.C. – 1 век до нашей эры

To appear - появляться

necessity - необходимость

thanks to - благодаря

1.the Greek word “ scole” means

1) work 2) rest 3) place

2. They started to build…. For rest.

1) benches 2) houses 3) parks

3. People could sit and … there.

1) sing 2) study 3) speak

4. Benches for relaxation became a place of…

1) eating 2) meeting 3) discussions

5. Thanks to the…. , they called these buildings “schools”.

1) teachers 2) traditions 3) speakers

6. The word “ school” is derived from the …. Word.

1) Russian 2) Greece 3) Greek

II. Выберите правильный вариант из предложенных.

1.Students learn spelling of the words in this subject.

1) Maths 2) History

3) Geography 4) English

2.Students read about the countries of the world in this subject.

1) Maths 2) History

3) Geography 4) English

3. Students learn to count in this subject.

1) Maths 2) History

3) Geography 4) English

4. A maths teacher …. Maths.

1) to teach 2) teaches 3) teach

5. After school the students ….

1) does homework

2) do homework

3) done homework

5. Maths… my favourite subject.

1) not 2) aren’t 3) isn’t

6. In Britain there … three terms in a school year.

1) are 2) was 3) is

7. He …. to school last term because he was ill.

1) isn’t go 2) didn’t go 3) doesn’t go

8.What …the homework for today?

1)were 2)was 3) are

III. Найдите среди букв зашифрованные названия учебных дисциплин, подсчитайте количество слов, выберите правильный ответ. (Слова могут быть расположены слева направо по горизонтали, сверху вниз по вертикали).

G


E


O


G


R


A


P


H


Y


N

A


N


H


O


P


W


E


X


Z


J

C


G


I


E


A


T


R


H


V


L

W


L


O


D


C


N


U


Q


R


S

I


O


U


K


M


J


F


X


U


E

X


S


N


J


T


M


U


S


I


C

U


H


G


E


L


A


M


G


T


O

Z


I


D


O


P


T


F


I


B


A

S


C


J


O


A


H


I


E


U


K

W


I


O


H


I


S


T


O


R


Y

FIVE 3) SEVEN
SIX 4) EIGHT

IV. Grammar task. Choose the right variant.

1. My aunt … two daughters and a son.

a) have got b) has got c) is

2. Where … your sister live?

a) does b) do c) is

3. Is your brother … in the garden now?

a) working b) works c) work

4. Masha is … pupil in the class.

a) a good b) the goodest c) the best

5. My dog is … than your dog.

a) nice b) nicer c) the nicest

6. I am from Michurinsk. She … from Michurinsk too.

a) am b) are c) is

7. Have you ever … to Moscow?

a) was b) were c) been

8. There is … sofa in the living-room.

a) a b) an c) the

9. I went to … Black Sea last summer.

a) a b) the c) –

10. I go to bed … 9 o’clock.

a) in b) at c) on

V. Choose the correct form of plural of a noun.

Child

Children b) childs c) childes

Foot

Foots b) feet c) footes

Dress

Dresss b) dresses c) dress

Shelf

Shelfs b) shelvs c) shelves

Lady

Ladys b) ladies c) lady

VI. Укажите предложения , в котором окончание «s» является показателем притяжательного падежа.

a) My mother’s sister is my aunt.

b) My brother gets up at 7 o’clock.

c) It’s his cat and dog.

d) Pete’s favourite subject is I.T.

VII.Cultural Awareness: Хорошо ли вы знаете страну изучаемого языка? Выбери правильный ответ.

1.What is the official name of the country whose language you study?

Great Britain
England
the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland

2.How many countries does the United Kingdom consist of?

four
three
two

3.What is the capital of the UK?

Cardiff
Dublin
London

4.Which of these cities is not in Britain?

New York
London
Oxford

5.Which holiday is on the 25th of December?

Christmas Day
Halloween
Easter



VIII.Writing. Умеешь ли ты писать по-английски? Заполни анкету о себе.

Name ______________________________________________

Surname ______________________________________

Home address ______________________________________

Date of birth ___________________________________

Family _____________________________________________

Favorite subjects_____________________________________

What are your hobbies?__________________________

Favorite sports__________________________________

ОТВЕТЫ

I.

1.-2, 2.-1 ,3.-3, 4.-3, 5.-2, 6.-3

II. 1-4, 2-3, 3-1, 4-2, 5-2, 6-3, 7-2, 8-2.

III. 3 ( GEOGRAPHY, ENGLISH, PE,MATHS, MUSIC, IT,HISTORY)

IV. 1-B, 2-A, 3-A, 4-C,5-B, 6-C,7-C,8-A,9-B,10-B.

V. 1-A,2-B,3-B,4-C,5-B.

VI. A,D.

VII. 1-3,2-1,3-3,4-1,5-1.
Категория: Английский язык | Просмотров: 80 | | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar