Главная » 2016 » Январь » 23 » Контрольная работа по английскому языку 8 класс за год
08:36
Контрольная работа по английскому языку 8 класс за год
№ 1. Выбери правильное слово:

1. Pack / packed / unpacked / paclkets

1) Give me some .... of nuts.

2) Before travelling we must .... our things.

3) You can see some .... goods in a shop.

4) Take .... litter and put it in the bin.

2. Use / user / used / using / are used to

1) They ....not .... washing with cold water.

2) He is an experience computer .... .

3) May I ... your pen,please?

4) The metal machines were ..... many years ago.

5) ..... waste paper helps naturee.

3. Recycle / recycling / recycled / recylcable

1) 4% of ... material is .... .

2) Take your domestic rubbish to the .... centre.

3) We should .... paper, plastic and glass.

4. Environment / environmental

1) They have many ... problems in their city.

2) To protect the .... is our main task nowadays.

5. Protection / protective / protect

1) We must .... our Earth.

2) He wears .... clothing as he is a fireman.

3) .... of nature is very importang.

6. Pollute / polluted / pollution

1) The air is ..... by gases in the city.

2) People .... the ground throwing away litter.

3) What do you know about the .... of rivers and seas?

7. Prohibit / prohibition / prohibited

1) Feedibg animals in the Zoo is strictly .... .

2) I know about this .... .

3) They .... me to smoke at home.

№ 2. К словам из первого столбика подбери синонимы из второго и антонимы из третьего:

I


Prohibit


A


Litter


1


Destroy

II


Throw away


B


Wrapping


2


Appear

III


Protect


C


Human beings


3


Get rid of

IV


Packet


D


Create


4


Unpack

V


Rubbish


E


Drop


5


Allow

VI


Waste


F


Fumes


6


Clear

VII


Pollute


G


Environment


7


Useful

VIII


Nature


H


Disappear


8


Clean

IX


People


I


Garbage


9


Animals

X


Die out


J


Save


10


Damage

XI


Produce


K


Use again




XII


Gases


L


Bins




XIII


Reuse


M


Pack




XIV


Containers









XV


Wrap









№ 3 .Прочитай текст и выполни задание:.

Litter is garbage – like food, paper and cans – on the ground or in the street. Where many people live together, litter is a problem. People don’t always put their garbage in the bins. It’s easier to drop a paper than to find a bin for it. But litter is ugly. It makes the city look dirty, and it spoils the view.

The wind blows papers far away. Often they are difficult to catch. When they blow against a fence, they stay there. This fence is a wall of garbage.

Litter is a health problem, too. Food and garbage attract animals, which sometimes carry disease.

Some people want to control litter. They never throw litter themselves, and sometimes they work together in groups to clean up the city. In most places litter is against the law. The law punishes people who throw garbage in the streets. They usually pay a fine, and occasionally they go to jail.

Two famous sayings in the United States are: “Don’t be a litterbug!” and “Every litter bit hurts!”

1) Litter is a problem among people.

a) true b) false c) not stated

2) Garbage makes our cities look awful.

a) true b) false c) not stated

3) There are special bins for different garbage in the streets.

a) true b) false c) not stated

4) Papers are easy to catch.

a) true b) false c) not stated

5) Garbage attracts sick animals.

a) true b) false c) not stated

6) People don’t care about litter.

a) true b) false c) not stated

7) Groups that cleans litter are in every city.

a) true b) false c) not stated

8) There are no antipollution laws.

a) true b) false c) not stated

9) In some countries people are punished for dropping litter.

a) true b) false c) not stated

10) The saying “Don’t be a litterbug!” asks you not to drop litter in the streets.

a) true b) false c) not stated

№ 4 .Прочитай тексты и найди в каких текстах есть ответы на вопросы:

A


People have always polluted the environment. But until now pollution was not such a serious problem. In past most people lived in uncrowded country areas and didn’t have machines polluting the nature.

B



But with the development of industrial cities the problem of pollution has become more important. Using automobiles and other machines made pollution steadily worse. Since the 1950s people have become alarmed with the danger of environmental pollution.

C


Air, water, and ground are necessary for all living beings and animals. But polluted air can cause illness, and even death. Polluted water kills fish and other marine life. On polluted soil (почва), food products can’t be grown. In addition environmental pollution destroys the natural beauty of our planet.

D


Pollution is a very serious problem. Cars are polluting the air but they provide fast transportation for the people. Plants and factories pollute the air and the water but they provide jobs for people and produce goods. Pesticides are important for growing crops but they pollute soil.

E


Thus, people would have to stop using many useful things if they wanted to end pollution immediately. Most people don’t agree to do that. But pollution can be reduced gradually. Scientists and engineers can find the ways to reduce pollution from cars and factories. Government can pass the antipollution laws that would make factories take measures for reducing of pollution. Groups of people can work together to stop polluting the environment.

A


B


C


D


E









1) Can people live without cars and factories though they pollute the environment?

2) When did people start to think about the pollution?

3) Who could stop to reduce pollution?

4) Do people always pollute nature?

5) What pollution problems do people have now?

КЛЮЧИ:

Задание № 1.

1. 1) packets, 2) pack, 3) unpacked, 4) packed

2. 1) are not used to, 2) user, 3)use, 4) used, 5) using

3. 1) recyclable, 2) recycling, 3) recycle

4. 1) environmental, 2) environment

5 1) protect, 2) protective, 3) protection

6. 1) polluted< 2) pollute, 3) pollution

7. 1) prohibited, 2) prohibition 3) prohibit

Задание № 2

Prohibit - … - allow

Throw away – drop – clear

Protect – save – get rid of \ damage

Packet – wrapping - …

Rubbish – litter\ garbage - …

Waste – … - useful

Pollute – … - clean

Nature – environment – ….

People – human beings - animals

Die out – disappear – appear

Produce – create – destroy

Gases – car fumes – …

Reuse – use again – …

Containers – bins - …

Wrap – pack - unpack

Задание № 3.

1) a 2) a 3) c 4) b 5) a 6) b 7) c 8) b 9) a 10) a

Задание № 4.

1 – D, 2 – B, 3- E, 4 – A, 5 – C
Категория: Контрольные работы | Просмотров: 68 | | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar